eiken
Eiken hout Wikipedia.
Amerikaanse wit eiken: is lichter van kleur. Amerikaanse rood eiken: is rozer van kleur, zachter, grover van nerf. Japans eiken, fijne spiegel, licht van kleur. Donker eiken is veelal geen aparte houtsoort maar ontstaat veelal door een behandeling met ammonia.
Eiken Wikipedia.
Bekijk alle artikelen waarvan de titel begint met Eiken of met Eiken in de titel. Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Eiken inzichtelijk te maken. Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Eiken en verwijzingen daarnaartoe.
eiken Nederlands woordenboek Woorden.org.
gemaakt van eikenhout vb: wij hadden allemaal eiken meubels. vervaardigd van het hout van de eik. hout Eiken of eikenhout is een van de bekendste houtsoorten. In het algemeen is eiken sterk en hard, maar toch redelijk makkelijk te bewerken en af te werken.
Zomereik Wikipedia.
Claims van 1300 tot 2000 jaar oude eiken moeten met de nodige korrels zout worden genomen. In West-Europa komen de meeste van deze aloude eiken voor in Engeland, maar ook in Zweden, Duitsland en Polen zijn veel oude eiken te vinden.
Eik Wikipedia.
dat de bliksem daardoor eerder inslaat in eiken dan in beuken. Bij onweer zou een beuk veiliger zijn om onder te schuilen getuige het gezegde: Van" eiken moet je wijken, maar boeken beuken moet je zoeken. Zie ook bewerken brontekst bewerken.

Contacteer ons